Social Inclusion of the Visually Impaired students through STEM projects – INSIDE

Projekti kodulehekülg (link)

Projekti partnerkoolid on Küpros, Kreeka, Portugal ja Eestist, Palade kool.

Märksõnadeks on:
1. 12-16 aastased õpilased meie koolis, projektis üldiselt 12-18

2. STEM ained ( Science, Technology, Engineering, Arts and Math)- meil LTT ained

3. vaegnägijate kaasamine tavakooli- meil prillikandjad

4. näidistunnid ja nende piloteerimine
5. käsiraamatu koostamine ja piloteerimine

6. õpetajate koolitamine

7. õpiränne Portugali
8. 3D printer kui abivahend


Projekt on 2-aastase kestvusega ehk siis 2020-2022. Projekti esimene aasta läks sisuliselt taotluse kirjutamise, taotlemise ja formaalsustega tegelemiseks. Esimesed õppereisid Portugali oleks pidanud juba 2020.aasta sügisel toimuma, kuid covid-19 olukorda arvestades need jäid kahjuks ära ja asendusid e-kohtumistega.
Projekt INSIDE eesmärgiks on kaasata tavakooli vaegnägijaid või pimedaid õpilasi. Kui te nüüd küsite, et mis Palade koolil on pistmist vaegnägijate või pimedate lastega, siis ega otseselt ju ei olegi- see on lihtsalt meie võimalus treenida ennast valmisolekuks selliste õpilastega toime tulema, samas annab oskusi töötatada erivajadustega õpilastega. Oleme koos Portugali kooliga nö piloodid, kelle koolides hakatakse meie endi poolt loodud käsiraamatut ning 3D printerit, kui abivahendidt, ja näidistundes katsetama.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Õpilaste õppetegevus Portugali koolis  Henriques Nogueira, mai 2022

Maikuu esimesel nädalal kohtusid Portugalis õpilased ja õpetajad. Palade koolist osalesid Amanda-Liis Liister, Arabella Mürk, Gerda Juhe ja õpetaja Anne Luukas ning projektijuht Klaire Leigri. Õpilased osalesid õppetöös, kus viidi läbi projektiraames valminud ainetunde, kasutades 3D printeri võimalusi õppevahendite loomisel.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Projekti meeskondade kohtumine Portugalis, veebruaris 2022

Veebruarikuu esimese nädala töötasid õpetajad Karin ja Annely Portugalis, koos Küprose, Portugali ja Kreeka õperajatega, projekti INSIDE raames. Iga kooli ülesanne oli viia läbi töötuba ja tutvustada oma riiki ja kooli.

Karin Poole ja Annely Adamson (seisavad) töötuba läbiviimas Portugalis